Free Ground Shipping on all orders over $50

Tour de France 2015 kaart

Cito-plan zet de Tour op de kaart

Speciaal voor inwoners van Utrecht en omgeving die de start van de Tour de France in Utrecht op 4 en 5 juli 2015 willen bezoeken is er een Cito-plan Tour fietsplattegrond uitgebracht.

De fietskaart is in opdracht van de Utrechtse tourorganisatie door Cito-plan ontwikkeld met het doel om bezoekers alle benodigde informatie te bieden om op de fiets naar het Grand Départ evenement te komen. De handzame kaart met handig vouwsysteem past makkelijk in je binnenzak en geeft voor beide Tourdagen uitgebreide informatie over de tourroutes, feestlocaties met bijbehorende voorzieningen en een aanbevolen fietsnetwerk om naar de fietsenstallingen rondom de tourroute te fietsen. De tourorganisatie zorgt voor de verspreiding van de kaarten.

Cito-plan heeft ruime ervaring met het ontwerpen en produceren van fietskaarten. Naast een aantal eigen uitgaven op stedelijke en regionale schaal (1:12.500 / 1:50.000) worden ook projecten in opdracht uitgevoerd. Zo is er voor de gemeente Utrecht een speciale stallingsfolder gemaakt waarop het centrum van Utrecht staat afgebeeld inclusief aanbevolen fietsroutes naar de diverse gemeentelijke fietsenstallingen. Deze uitgave is – net als de tourkaart – ook uitgevoerd in het handzame cardformaat met een Z-vouwwijze.

Cito-plan cartografie wordt zo gebruikt ten behoeve van fietsrecreatie (fietsknooppunten, toeristische informatie), fiets- en hardloop-evenementen (Tourkaart, City-Pier-City loop Den Haag) en beleidstoepassingen (informeren over fietsvoorzieningen en routes, stimuleren fietsgebruik, verbeteren mobiliteit).